Започналата годината като номер едно в световната ранглиста Каролине Вожняцки и рекордьорката по участия в турнира на шампионките Даниела Хантухова пристигнаха късно снощи в София за участие в Qatar Airways Tournament of Champions, който започва на 30 октомври.

Заради закъснението на полета на датчанката две от най-чаровните тенисистки се засякоха във ВИП-а на летището. От БФТ ги посрещнаха с огромни букети. За изненада на словачката Хантухова нейните цветя бяха поднесени от бащата на Вожняцки – Пьотър, който пътува с нея.

„Да, идвам за втори път в България, но този път няма да играем за „Фед къп” и турнирът е в София. Радвам се, че съм тук и ще играя на този турнир. Да, добре би било да го спечеля, но това може да направи всяко от осемте момичета, които ще участват. Смяната на формата от пряко отстраняване на групова фаза е за добро, според мен”, заяви Каролине пред медиите.

Тя допълни, че свързва България с Цветана Пиронкова, която е една отлична тенисистка.

СНИМКИ: Вожняцки и Хантухова доволни от новия регламент на турнира

От своя страна Хантухова също похвали новия регламент, който давал възможност да се изиграят повече срещи от всяка състезателки и да се поправи евентуална грешка.

„Щастлива съм, че съм отново в страната ви. Помня двубоите за „Фед къп” преди години. Не очаквах да се класирам за София, така че много се радвам. Доволна съм, че съм станала рекордьорка в турнира на шампионките с третото си поредно участие, но тук ще бъде много по-различно от Бали. Знам много за България, защото моите родители често почиват тук и са ми разказвали доста. Свързвам страната и с Димитър Бербатов”, обяви Даниела.