Цветана Пиронкова има уникалния шанс – да се класира за ½-финалите на Турнира на шампионките в София. При победа на първата ни ракета над Мария Кириленко в мача от 18:15 часа в Арена Армеец, пловдивчанката може да стане първата българка достигала тази фаза на надпреварата.

До този шанс се стигна и след като Цзе Чжън претърпя втора поредна загуба в групата на Цвети „Средец”. След като снощи българската чаровница я обърна и би, в първия мач от втория ден на турнира с награден фонд 750 хиляди долара, китайката падна и от Надя Петрова (Русия) с 2:0 сега (6:3, 6:3).

Чжън се закотви на дъното в потока и загуби шансовете си да продължи напред. Първите две тенисистки от групите „Сердика” и „Средец” се класират з ½-финалите в събота от 17:00 и 19:00 часа.

СНИМКИ: Уникален шанс за Цвети след като Чжън падна и от Петрова

източник: Gong.bg

В мач на бившите №3 в света Надя Петрова бе по-добрата и взе мача с 2:0 сета (6:3, 6:3). До сега рускинята няма загубен сет срещу китайката на твърда настилка, а победата й в София е 9-та в кариерата й срещу Чжът от общо 10 мача.

В началото на първия сет Петрова и Чжън стигнаха до 2:2 гейма, след като взимаха частите при сервиране на противничката. След това обаче Надя показа по-добрата си форма и класа, като спечели следващите 3 гейма. Чжън обаче все сервирането на Петрова, която й го върна и затвори сета със 6:3 като показа три пъти по-добър и успешен първи сервис от Цзе.

СНИМКИ: Уникален шанс за Цвети след като Чжън падна и от Петрова

източник: Gong.bg

№13 в света в момента и шампионка на двойки от Истанбул Петрова продължи в същия победен ритъм и във втория сет. В неговото начало Надя взе своето подаване и веднага след това проби Цзе за 2:0 гейма. Азиатката обаче не пропусна възможността да пробие настоящата №13 в света, но след това направи повече грешки, изпускайки възможността да изравни и така се стигна до 3:1. Петрова включи на по-горна предавка, заигра по-мощно, силно и не даде шанс на Чжън, взимайки подаването си на 0 за 4:1. Двете тенисистки спечелиха подаванията си, с което Петрова стигна до успех в сета със 6:3 като а последните си точки сервираше със скорост 175-183 км/ч.

Вторият мач от втория ден на Турнира на шампионките противопоставя от 18:15 часа двете участнички с уайлдкарт Цветана Пиронкова и Мария Кириленко, като рускинята в тандем с Надя Петрова спечелиха титлата на двойки от Истанбул. Финал преди финалът пък може да се окаже като зрелище третата среща за деня – Каролине Вознячки срещу Роберта Винчи. Бившата №1 излиза срещу италианката не по-рано от 20 часа в Арена Армеец, като и двете стартираха вчера с победи в София.