Арина Сабаленка от Беларус загуби изненадващо от номер 100 в света Кая Юван от Словения с 6:7(6), 1:6 във втория кръг на турнира по тенис за жени в Аделаида, Австралия. Гъркинята Мария Сакари също претърпя разочарование и отпадна след поражение от американката Шелби Роджърс с 6:7(5), 6:2, 4:6. Елена Рибакина от Казахстан пък надигра чехкинята Мари Бузкова с 6:3, 6:4 и се класира за четвъртфиналите.
 
Световната номер 2 Сабаленка, която игра полуфинали на "Уимбълдън" и US Open през миналата година, имаше проблеми със сервиса, направи 18 двойни грешки и 49 непредизвикани греши при поражението от 21-годишната си противничка.
 
"Наистина се забавлявах в първия сет. Обичам оспорваните мачове, когато трябва да се бориш за успеха. Малко бях уплашена в началото, защото тя е невероятна. Видях, че не се представя в най-добрата си светлина при сервис. Всички сме наясно, че може да играе много по-добре", заяви Кая Юван, за която това бе първи мач срещу играч от топ 10.
 
Роджърс, която надви Сакари в два сета във втория кръг на "Уимбълдън", този път надделя в три части. Американката загуби седем поредни гейма след като водеше с 2:0 във втория сет, но успя да пречупи номер 6 в света.
 
"Хубаво е да започнеш годината с голяма победа като тази. Очаквах да е много трудно. Мария направи страхотен сезон през миналата година. Знаех, че трябва да покажа най-доброто, на което съм способна, за да я победа", коментира Шелби Роджърс.