Шампионката през 2015 година Слоун Стивънс (САЩ) отпадна в първия кръг на турнира по тенис на твърди кортове на родна земя във Вашингтон с награден фонд 250 хиляди долара.

Поставената под номер 1 представителка на домакините Стивънс претърпя поражение от шведката Ребека Петерсон с 2:6, 5:7.

Петерсон, 70-а в световната ранглиста в момента, взе първия сет със серия от четири поредни гейма, а във втората част тя на два пъти изоставаше с пробив, но стигна до обрат.

Осмата в света Стивънс сервираше за изравняване на резултата при 5:4, но не се справи, а след това загуби и следващите два гейма и беше елиминирана.

За място на четвъртфиналите Петерсон ще играе срещу италианската Камила Джорджи.

15-годишната сензация Кори Гоф от САЩ, която стигна до осминафиналите на "Уимбълдън" в началото на месеца, премина успешно през квалификациите във Вашингтон, но в първия кръг падна от Зарина Диас (Казахстан) с 4:6, 2:6.

146-ата в света Гоф на два пъти излизаше с пробив напред, но със серия от три поредни гейма Диас взе първия сет, а след това направи нова поредица от четири гейма в края на втория, за да триумфира.

Така във втория кръг тенисистката от Казахстан ще се изправи срещу номер 5 Леся Цуренко (Украйна).

17-годишната американка Хейли Баптист, която получи "уайлд кард" за участие, изненада в първия кръг втората в схемата своя сънародничка Медисън Кийс и стигна до победата със 7:6(4), 6:2.

Кийс реализира първи пробив за 6:5, след което пропусна два сетбола на собствен сервис, а в тайбрека тийнейджърката спечели със 7:4 точки.

Във втората част 283-ата в света Баптист дръпна с 5:1 и това се оказа достатъчно, за да запише първия си успех в Тура на УТА.

Във втория кръг тя ще играе срещу Кристина Младенович от Франция./БТА