Бившата световна номер 1 в женския тенис Симона Халеп изрази своето огромно разочарование от случващото се по целия свят. Тя заяви, че животът и вече е напълно различен и е много трудно да се приспособиш към новите условия.

Румънката подчерта, че тенисът много и липсва и изрази надежда, ситуацията с коронавируса в световен мащаб да бъде решена по-скоро.

„Преди да спрат всичко, бях много добре подготвена. Да, признавам, че нямаше да играя в Индиън Уелс заради контузия, но чаках с нетърпение следващите турнири. Когато чух, че прекратяват тенис сезона поне засега се почувствах много зле и това определено ми се отрази", започна тя.

"Все още съм тъжна, липсва ми тура, липсват ми останалите играчи, с които се виждаме всяка седмица по турнири. Вече животът ми тотално се промени, нещо, с което изобщо не съм свикнала. От февруари си стоя вкъщи и не мога да правя нищо, единственото позитивно е, че спя до късно, а аз много обичам това. Не навивам аларма закусвам късно и опитвам просто да продължа животта си, колкото и трудно да е за всички нас в момента“, завърши румънката.

Автор: Делян Калинков