Много тенисисти се включиха с финансова помощ в борбата срещу Covid-19, а това стори и Симона Халеп. Бившата №1 дари 30 хиляди евро за нуждаещите се в Румъния – това съобщи самата тя в интервю за местната медия Digi Sport.

„Вярно е – сумата е 30 хиляди евро“, каза действащата шампионка на Уимбълдън. Не гледам новините, но бях у дома с приятеля си Тони и видяхме колко тежко е за всички. И двамата решихме да направим дарение“.

„Сумата няма значение, всичко дойде от сърцето ми. По принцип не обичам да обявявам публично подобни дарения. Лекарите и гражданите на Румъния се нуждаят от помощ“, каза Халеп, макар от интервюто да не стана ясно точно под каква форма ще се реализира дарението.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Румъния е 6633, като жертвите са 318, а 914 души са се излекували. В световен мащаб засегнатите са над 1,8 млн. души, починалите са повече от 115 хиляди, а излекуваните – над 434 хиляди.

В момента 28-годишната тенисистка е в родината си и прекарва време у дома. Сподели, че не е излизала от къщата си от 9 март насам и че се наслаждава на допълнителното време за сън. Въпреки това не ѝ харесва фактът, че не може да се вижда с приятели.