Водачката в схемата на турнира по тенис за жени в Дубай Симона Халеп (Румъния) успя да се върне след слабия си старт, спаси мач-пойнт и стигна до спасителен и решаващ тайбрек срещу участващата с уайлд-кард тунизийска Онс Жабур.

Пред препълнените трибуни на централния корт в Дубай румънката успя да зарадва доста свои сънародници с победата си с 1:6, 6:2, 7:6 (9:7) и се класира за четвъртфинал. Там тя ще спори с Арина Сабаленка от Беларус, която отстрани Елизе Мертенс (Белгия) с 6:4, 6:3.

След като двете си размениха по един сет с явно превъзходство, Халеп взе медицински таймаут заради болки в кръста и преди да поведе с 3:0 в решителния. Но Жабур не се предаде и имаше три точки за пробив в седмия гейм, като успя да реализира едната и след това стигна до 4:4. След това представителката на Северна Африка направи още един решителен пробив, дръпна с 6:5 и сервираше за мача.

Но Халеп рязко вдигна темпото, успя да се спаси и върна пробива, за да изпрати срещата в тайбрек. В решителната част румънката имаше три мач-пойнта, които обаче Жабур спаси и на свой ред поведе със 7:6. Мачът мина през още едно равенство, а след това тунизийката допусна и пробив, който донесе успеха на водачката в схемата./БТА