Поставената под №1 в основната схема Симона Халеп записа втори пореден успех в Група „Сердика” на Garanti koza WTA Tournament of Champions. Румънката се справи с 2:0 сета с Ализе Корне (Франция), като по този начин си гарантира участие на полуфиналите в надпреварата. В отделните части Халеп се наложи 6:4, 6:4 след 93 минути игра.

Първият сет на срещата бе значително равностоен. Халеп бе тази, която първа съумя да се справи с подаването на съперничката си и поведе с 3:1. Корнер обаче бързо успя да навакса изоставането и изравни за 3:3. В седмия гейм последва нов пробив за румънката, който се оказа напълно достатъчен да поведе в резултата с 6:4.

Силните изяви на поставената под №1 в схемата продължиха и в началото на втората част и тя поведе с 4:1 гейма след цели 3 пробива. В следващите минути двете си размениха по още няколко пробива, а печеливша от цялата ситуация излезе Халеп, която се поздрави с втора поредна победа.

В последния си двубой от групата Халеп ще се изправи срещу Елина Свитолина, която замени контузената Кириленко. Корне пък ще има за съперник Анастасия Павлюченкова.