Изабелла Шиникова се класира за полуфиналите на турнира на клей във Фридек Мистек, Чехия с награден фонд от 25 000 щатски долара. Поставената под номер 1 в схемата българка направи обрат и победи №7 Мая Хвалинска от Полша с 2:6, 6:4, 6:0. Срещата продължи 2 часа и 3 минути.

Шиникова загуби първия сет и изоставаше с 1:3 гейма във втория, но направи впечатляващ обрат, като спечели 11 от следващите 12 гейма. За място на финала Шиникова ще играе срещу победителката от мача между №3 в схемата Джули Струплова от Чехия и Лиса Заар от Швеция.

Гергана Топалова се класира за полуфиналите на турнира на клей в Сен-Пале сюр Мер (Франция) с награден фонд 40 000 щатски долара. Поставената под №5 българка победи на четвъртфиналите Кайла МакФий с 6:1, 6:3 от Австралия. Срещата продължи 1 и 41 минути. Топалова направи серия от девет поредни гейма, с които спечели първия сет и поведе с 4:0 във втория. За място на финала Топалова ще играе срещу победителката от мача между втората поставена Ирене Бурийо от Испания и Ксения Зайцева от Русия.