Португалката Мишел Ларчер де Брито се класира за 2-ия кръг на женската схема на турнира от Големия шлем Уимбълдън, след като елиминира Клара Закопалова (Чехия) с 6:2, 7:5. 16-годишната победителка беше критикувана, че изразява емоциите си на висок глас на корта по време на самата игра, на което тя отвърна, че не смята да се съобразява.

Тя е номер 91 в световната ранглиста и е продукт на академията на Ник Болетиери, както и хърватката Моника Селеш, също известна с крясъците си по корта. Самата Селеш живее близо до академията на Болетиери и често минава, за да види как се развива Ларчер де Брито, постъпила там на 9-годишна възраст.

Японката Аи Сугияма прекъсна лошата си серия да отпада в първия кръг и този път продължава напред, след като се справи с 21-ата в женската схема Пати Шнидер (Швейцария) с 6:4, 6:4. 33-годишната Сугияма заяви, че се надява да бъде заедно с китайката Чжън Чжъ азиатската изненада на турнира.

Четвъртата в схемата Елена Дементиева (Русия) разби сънародничката си Алла Кудрявцева с 6:4, 6:1, а 10-ата Надя Петрова (Русия) елиминира Анастасия Якимова (Беларус) с 6:1, 6:1. 12-ата Марион Бартоли (Франция) размаза Чан Юн-жън (Тайван) с 6:0, 6:0.

Срещите с участието Вера Звонарьова и на Ализ Корне (Франция) бяха отложени за днес заради тъмнина.