Рускинята Мария Шарапова, която отпадна във втория кръг на „Уимбълдън” от своята сънародничка Ала Кудрявцева, заяви след края на мача, че в днешния ден късметът не е бил на нейна страна.

Третата в основната схема, която загуби с 2-6, 4-6, сподели след изненадващата си загуба на Корт номер 1: „Изглежда, че днес не бе моят ден! Тя просто направи нещата, които аз не успях. Ала нямаше какво да губи и рискуваше често. Тя сервираше по-добре, а освен това ретурите й бяха доста по-опасни, а на трева тези елементи са от голямо значение. Бях доста напрегната, не знам защо. Май ще трябва да попитам самата себе си. Не играх своята си игра и дадох на моята съперничка да контролира играта. Но какво да се направи, когато играта не ти върви, ти губиш. Това се случва често, особено срещу съперничка, която няма какво да губи. Това момиче може да не е печелила турнир, но ме победи и това е голям успех за нея. Загубите са винаги разочароващи, но в тази игра има само един победител, а днес това не бях аз. Имам достатъчно опит и знам, че животът продължава. Има и по-лоши неща от една загуба, дори и тя да бъде на „Уимбълдън".

Кудрявцева пък показа прекрасен тенис и постигна най-голямата си победа, тъй като това бе едва втората й победа на сингъл в Лондон.