Мария Шарапова ще участва на тенис турнира за жени в Санкт Петербург през 2020 година, съобщи турнирният директор Александър Медведев за ТАСС. Рускинята взе участие в надпреварата през тази година, но бе принудена да се откаже поради травма на рамото.

,,Турнирът през годините е бил успешен, хората го харесват – само погледнете към осемте тенисистки, които достигнаха до четвъртфиналите тази година – те са най-добрите в света, включително и Петра Квитова“, сподели Медведев. ,,Съжаляваме, че Маша Шарапова нямаше възможност да покаже своите качества поради контузия и трябваше да се откаже. Въпреки това, нейното присъствие привлече внимание към турнира“, допълни той.

Лично аз бях много доволен от нейния професионализъм извън тенис корта. Много тенисистки трябва да се поучат от Маша. Говорих с нея, след като се оттегли заради контузия и тя бе много позитивно настроена – каза, че с радост ще се завърне тук. Съгласихме се, че тя ще участва догодина, ако няма някакви промени в кариерата й“, завърши Медведев. Турнирът в Санкт Петербург ще завърши на 3 февруари. /БГНЕС