Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Мария Шарапова призна, че ѝ липсва увереност.

Шарапова изтърпя 15-месечно наказание заради употреба на "мелдоний" и се завърна на корта в края на април миналата година на турнира в Щутгарт, но така и не може да се доближи до най-добрата си игра.

Рускинята е 41-а в класацията на УТА, но е в серия от три поредни загуби от третия кръг на Откритото първенство на Австралия през януари.

Тя не е играла от началото на март в Индиън Уелс заради контузия.

Петкратната шампионка в турнирите от Големия шлем се завръща на корта през тази седмица в Щутгарт, където ще започне участието си срещу шестата в света Каролин Гарсия (Франция).

"Сега не съм толкова уверена в силите си, както бях преди. Увереността е странно нещо. Нужно е много време, за да повярваш в силите си, а това чувство може да се загуби изключително бързо. Не само в тениса, но и в другите сфери на живота", коментира Шарапова.

"През миналата година имах само няколко мача, в които нещата се развиха идеално за мен. В тях бях напълно уверено във възможностите си. На корта сте само ти и съперничката, а няколко хиляди души ви наблюдават от трибуните. Напрежението е голямо. Затова чувствата, които изпитваме, когато печелим мачове и титли, са абсолютно невероятни", допълни рускинята.

31-годишната Шарапова има 36 титли в 59 финала в кариерата си, като след завръщането си на корта след наказанието е спечелила само една през октомври миналата година в китайския град Тянцзин.