Ракета номер 2 в световната ранглиста при жените Мария Шарапова се класира след драматична победа за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис.

Рускинята успя да отрази три мачбола на Пати Шнидер, за да стигне до така нужния й успех. Хубавата Маша се наложи с 3:6, 6:4, 9:7 над своята съперничка.

В следващия етап Ролан Гарос Шарапова ще се изправи срещу поставената под номер 9 в схемата на турнира Aнна Чакветадзе. Сънародничката на Маша стигна до четвърфиналите, след като отстрани Луси Сафарова от Чехия с 6:4, 0:6, 6:2.

Мачът не започна добре за Шарапова, която загуби първата част с 3:6. След 6:4 във втория сет обаче, не остана и помен от „кравата на лед”, както самата рускиня бе нарекла играта си на червени кортове.

Най-драматичната част бе последната, в която Пати Шнидер бе на три пъти на косъм от четвъртфиналите на Ролан Гарос. Швейцарката достигна до три мачбола, но именитата й съперничка супя да ги неутрализира и взе сета с 9:7.

В крайна сметка, след 157 минути игра в Париж и умелото следване на указанията и тактическата схема на своя треньор, Мария Шарапова стигна до победата, а с това и до четвъртфиналите.