Бившата номер 1 в женския тенис Мария Шарапова (Русия) победи сънародничката си Светлана Кузнецова в последен мач от втория кръг на „червената група” и се класира за полуфиналите на Мастърс-а в Мадрид.

Шарапова се наложи с 5:7, 6:2, 6:2 за 2:07 часа, а успехът йкласира напред и дебютантката в състезанието Ана Иванович предиутрешната среща между двете, която ще определи победителката в групата."Тя игра добре в първия сет, докато аз по-трудно влязох в мача. Това е нормално, защото съм играла доста по-малко срещи от нея в последните месеци и имам известни затруднения да намеря ритъма си", заяви Шарапова, която пропусна част от сезона заради контузия в дясното рамото.

"Чувствам се добре физически. Искаше ми се да победя в два сета, но съм щастлива, че продължавам напред", допълни тя.Кузнецова постигне решаващ пробив в 12-ия гейм на първия сет, който спечели със 7:5.Втората и третата част се развиха по идентичен начин. След 2:2 Шарапова печелеше следващите четири последователни гейма, а с това първо изравни резултата в сетовете, а след това взе и мача.Двете допуснаха по 21 непредизвикани грешки, но за сметка на това Шарапова пласира 40 печеливши удара срещу само 15 на съперничката си.

Временно класиране:

1. Мария Шарапова 2 2 0 4:1 4 точки

Ана Иванович (Сърбия) 2 2 0 4:1 4

3. Светлана Кузнецова 2 0 2 2:4 0

4. Даниела Хантухова (Словакия) 2 0 2 0:4 0