София Кенин изпрати една доста неприятна 2021 година. Американката не игра през последните 6 месеца, но сега шампионката от Откритото първенство на Австралия през 2020-а е готова за един силен сезон. Кенин си пожела в края на годината да се завърне в топ 10 на световния тенис, като сподели, че това ще бъде от съществено значение за нея.

„Радвам се, че съм здрава и наистина се чувствам добре. Вярвам, че всичко най-лошо е зад гърба ми, защото да не играеш половин година наистина е много трудно. Това дълго отсъствие от кортовете ми показа, че трябва да ценя всеки момент и да се наслаждавам на всичко. Обсъдихме внимателно с моя екип целите за сезона и не искаме да бързаме с големи изказвания“, заяви Кенин.

„На първо време ще опитам да се завърна в елита, желая отново да стана част от топ 10, а след това ще видим. Трябва да вървя стъпка по стъпка без да пресилваме нещата. Турнирите от Големия шлем не са всичко, тъй като има още доста надпревари през цялата година. Играя мач за мач и се надявам, че ще успея да се представям силно, а победите безспорно ще възвърнат увереността ми“, коментира тенисистката.