През 2020 година София Кенин бе една от изгряващите звезди на световния тенис. Американката играеше страхотно, и съвсем заслужено успя да спечели и първата си титла от „големия шлем“. След триумфа на Откритото първенство на Австралия 2020, мнозина специалисти предрекоха бляскава кариера на Кенин, изпълнена с редица отличия.

Съдбата обаче не бе казала тежката си дума по този въпрос, а последните 2 години за 24-годишната тенисистка бяха доста трудни. Редица неприятни травми, огромно пропадане в световната ранглиста, а пътят обратно изглежда ужасно труден и дълъг.

Въпреки всички тези препятствия по своя път, София Кенин остава оптимистично настроена за бъдещето. Към момента, за бившата номер 4 най-важно е, че играе тенис на високо ниво и е здрава.

„Преминах през много неща през последните години и не мога да скрия, че наистина бе трудно. Има моменти, в които не можеш да сториш нищо и просто трябва да чакаш. Имам късмета да съм заобиколена от хора, които ме обичат и не ме оставиха сама по пътя. Тежко е да не правиш това, което обичаш, а да гледам как пропадам в ранглистата бе наистина мъчително за мен. Когато знаеш какво си постигнал и изведнъж всичко рухва. Безкрайно благодарна съм на семейството ми за цялата подкрепа, която получих, а сега просто се наслаждавам на тениса. На този етап единственото, което искам е да играя редовно и да бъда здрава. Все още вярвам, че мога да се върна сред най-добрите, но това ще  отнеме време и ще бъде дълъг процес. Пътят обратно към върха не е никак лек, но ако остана здрава и натрупам игрова практика, съм сигурна, че все още имам качествата да се завърна в световния елит. Нищо друго не ми остава освен да продължавам да опитвам и да се надявам, че най-доброто предстои“, каза Кенин.