Винъс и Серена Уилямс са смятани за едни от най-великите тенисистки за всички времена. И двете имат изумителна кариера на корта, а двубоите между тях винаги се превръщат в истинско зрелище.

Сега, двете сестри говориха напълно откровено за постиженията си и всичко, което им носи тенисът и до днес. Винъс заяви следното:

„Много е забавно да играеш на Уимбълдън, Ролан Гарос и  US Open“, започна 7-кратната победителка от турнирите на „големия шлем.

„Израснахме в добро семейство и имахме примери за подражание, а това определено ни помогна. От рано разбрахме, че трябва да даваш всичко за спорта и тенисът да ти носи удоволствие. От съществено значение е да бъдеш позитивен и да работиш упорито без да се замисляш какво ти коства това, просто даваш всичко за тениса, а трудът се възнаграждава“.

По-малката от сестрите Уилямс допълни: „Много е важно да се учиш всеки ден и да работиш върху детайлите, ако не обичаш тениса трудно ще постигнеш нещо.  Мисля, че дисциплината е изключително важна за успеха, а също така  и да влагаш цялото си сърце във всичко, което правиш“, каза Серена. 

Автор: Делян Калинков