Със съдействието на БФТенис, Сесил Каратанчева отново ще има възможността да играе за България в отборната надпревара „Фед Къп“. Това беше потвърдено с официално писмо от Международната федерация по тенис (ITF). След продължителни разговори между ръководителите на родната централа и ITF, се направи изключение от новите правила и се позволи на Сесил отново да представлява страната ни в мачове за Фед Къп.

Това ще стане възможно от 8 февруари 2017 година. Благодарение на желанието на Каратанчева отново да бъде част от националния ни отбор и след подаването на официална петиция от страна на БФ Тенис, Комисията за Фед къп на ITF взе това решение на проведеното заседание в Париж по време на Ролан Гарос.  

"Много съм щастлива, че пак ще играя за Фед къп. Радвам се, че федерацията свърши страхотна работа по моя казус и че ITF преразгледаха своето решение. Нямам търпение да изтече необходимия срок до 2017 година, за да мога отново да се събера с моите приятелки и съотборнички в националния тим“, сподели Каратанчева.