Серина Уилямс и Пати Шнидер се класираха за финала на турнира в индийския град Бангалор с награден фонд 600 хиляди долара.

Поставената под номер 3 Уилямс победи сестра си Винъс с 6:3, 3:6, 7:6(4) в единия полуфинал, докато четвъртата Шнидер надделя над Ян Цзъ (Китай) с 6:3, 6:4. Серина Уилямс се нуждаеше от 2:10 часа, за да пречупи съпротивата на Винъс и да запише първи успех над сестра си в официален мач от лятото на 2003 година на "Уимбълдън".

Двете загубиха по четири пъти подаванията си в срещата, като Серина Уилямс пропусна цели 16 възможности за пробив в хода на двубоя, което обаче не се оказа фатално. Така тя записа осми успех в 15 мача срещу сестра си.

На финала 26-годишната американка ще се изправи срещу Пати Шнидер, която нямаше толкова проблеми и отстрани Ян Цзъ за 75 минути. Шнидер доминираше от началото, макар че имаше проблеми с първия си сервис, от който вкара само 53 процента.

"Имах някои проблеми с първия сервис, но вторият ми работеше отлично. Успявах да пласирам ударите си дълбоко в нейното поле и тя трудно напираше противодействие", обясни Шнидер.

Серина Уилямс, 11-а в света, ще се стреми към 29-а титла в първия си турнир след Откритото първенство на Австралия през януари, където достигна до четвъртфиналите. 29-годишната Шнидер, 12-а в класацията на УТА, има 10 турнирни победи. Тя има 6 загуби в 9 мача срещу Серина Уилямс, но е спечелила последните две срещи помежду им през миналия сезон.