Бившата номер едно в женския тенис Серина Уилямс няма намерение да избързва със завръщането си на корта след контузията, която я измъчваше по време на US Open. Тогава тя не беше пълноценна заради болки в коляното и в крайна сметка отпадна на полуфиналите от Каролина Плишкова от Чехия. 

По време на отсъствието ѝ от корта в последните седмици, руски хакери разпространиха информация, че тя е ползвала забранени медикаменти със специалното позволение на Световната антидопингова агенция. Причината за това били постоянните ѝ болки и лечението им. 

"Наистина ми писна да играя контузена. Затова губя мачове, които никога не бих загубила. Затова сега искам да съм напълно уверена във възстановяването си и да съм поне 70 или 80% здрава. Тогава съм сигурна, че мога да покажа най-доброто си ниво и да печеля трофеи", сподели Уилямс пред CNN. 

Не е изключено американката да не играе повече този сезон заради проблемите си в коляното. Сезонът в женския тенис приключва след малко повече от месец, а самата Уилямс навършва 35 години след по-малко от седмица. Затова нищо чудно да не играе повече тази година.