Номер 2 в света Серина Уилямс (САЩ) отпадна във втория кръг при първото си участие на турнира по тенис в Оклънд (Нова Зеландия) с 250 хиляди долара.

Водачката в схемата загуби изненадващо от сънародничката си Медисън Бренгъл с 4:6, 7:6(3), 4:6 след 2.15 часа игра.

Уилямс се завърна на корта през тази седмица след 4-месечно отсъствие заради контузия и беше далеч от най-доброто ни ниво, като допусна цели 88 непредизвикани грешки. Тя пропиля аванс от 4:1 гейма в първия сет, след което спечели втория с тайбрек, а третият вървеше равностойно, но Бренгъл успя да реализира единствен пробив в десетия гейм и стигна до едва втората си победа над тенисистка от топ 10 в кариерата си.

"Тя определено игра много по-добре. Не мисля, че някога в кариерата си съм допускала 88 непредизвикани грешки в един мач. Твърде много е. Не мога да очаквам да спечеля, след като съд направила толкова грешки. Не успях да наглася играта си към вятъра. Условията бяха еднакви и за двете, просто тя се приспособи по-добре. Но съм доста ядосана, защото играх - опитвам се да намеря дума, която не е толкова нецензурна - но играх по този начин", коментира Уилямс.

На четвъртфиналите Бренгъл ще срещне седмата в схемата Елена Остапенко (Латвия), която елиминира Миряна Лучич-Барони (Хърватия) с 6:2, 7:6(3).

Денят като цяло беше лош и за другата сестра Уилямс - Винъс, която беше принудена да прекрати участието си в турнира преди срещата си от втория кръг срещу японката Наоми Осака заради болки в дясната ръка.

Винъс Уилямс, шампионка в Оклънд през 2015 година, спечели по-рано днес доиграването на срещата си от първия кръг срещу представителката на домакините Джейд ЛЮис със 7:6(2), 6:2, но след това се отказа.

Финалистката от миналия сезон Юлия Гьоргес пък се класира за четвъртфиналите след успех със 7:5, 6:4 над британката Наоми Броуди. /БТА