Бившите №1 в света Каролин Вожняцки и Серина Уилямс обявиха, че за първи път ще сформират тандем. Двете добри приятелки и дългогодишни съперници на корта ще играят заедно на двойки в турнира ASB Classic в Оукланд, който ще е един от последните в кариерата на датчанката. Както по-рано 29-годишната тенесистка обяви, че ще спре с тениса след Откритото първенство на Австралия.

„Много дълго време чакахме момента да играем заедно на двойки, но не ни се получаваше. Наистина съм развълнувана, че най-накрая ще се случи, особено в един от любимите ми турнири. Ще бъде много забавно!“, каза Вожняцки пред официалния сайт на турнира.

Вожняцки и Уилямс са се срещали 11 пъти в WTA Тура, а датчанката успя да спечели само един от тези мачове – в Маями през 2012 г. Сега обаче феновете за първи път ще видят двете приятелки в тандем в надпреварата, която се провежда от 6 до 12 януари.

„Това е двойка, която тенис привържениците чакаха да видят много дълго време. Да гледаме Серина и Каролин заедно на корта, и то от едната страна на мрежата, е невероятна възможност за феновете да станат свидетели на история“, каза турнирният директор Карл Бъдж.

След като обяви, че ще сложи край на кариерата си след Откритото първенство на Австралия, датчанката разкри, че ще изиграе последен мач на 18 май. Той ще се проведе в Копенхаген именно срещу Серина Уилямс.

Сцената за демонстративния двубой, който ще бъде бенефис за Вожняцки, е Роял Арена в датската столица. Тя има капацитет за 12 500 души.

„Крайната точка на моята кариера не може да бъде по-добра от това – у дома и срещу най-великата тенисистка в историята. Ще бъде фантастична вечер, която няма да забравя. Сигурна съм“, сподели 29-годишната датчанка.