Третата в схемата на турнира в Индиан Уелс Агнешка Радванска успя да се спаси от отпадане, въпреки че изоставаше с 2:5 във втория сет и се класира на полуфинал на Инидиан Уелс. Полякинята се наложи с крайното 6:2, 7:6 (3) над Петра Квитова (Чехия).

Радванска, която е финалист на този турнир предви две години, продължи с устрема си и в тайбрека, където поведе с 4:0, след което даде леко отстъпление. Общо за час и половина Радванска си гарантира участие в последния етап преди финала, където ще играе със Серена Уилямс.

Серена Уилямс се оказа прекалено силна за Халеп и отстрани защитаващата титлата си румънка с 6:4, 6:3. Водачката в световната ранглиста има една един загубен сет в четирите си мача до момента в Калифорния, но днес беше прекалено силна за Халеп. Серена реализира 28 уинъра, а също така вкара и 7 аса, като добави в личната си статистика и четири пробива в началния удар на противничката си.

Така Уилямс вече има личен баланс от 7-1 победи срещу петата в света Халеп. По-малката от двете сестри-тенисистки се върна в турнира след 14 години отсъствие, а през миналата година не успя да участва заради травма в коляното./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS