Американката Серена Уилямс се касира за четвърти път за финала на Откритото първенство на Австралия по тенис. Именитата спортистка заяви категорично след края на мача срещу Елена Дементиева, че иска да спечели приза. В спор за трофея тя ще се изправи срещу рускинята Динара Сафина.

„В мача срещу Дементиева се надявах да играя, колкото може по-добре, както се и получи. Тя я много силен съперник, с много добри резултати от началото на сезона. Не играх великолепно, но добре”, сподели Серена.

„Важното за мен е да спечеля турнира, а първото място в рейтинга, ще е бонус за мен. Моята цел не е да стана номер едно. По-важното е спечеля още един мач на Australian Open. Не, по-точно още три мача, заради срещите на двойки”, сподели с усмивка американката.

„Победата тук е от голямо значение за мен. Истината е, че много искам да спечеля. Щастлива съм, че се състезавам тук, както и че стигнах толкова далеч. Великолепно е, че стигнах до финала на турнир от Големия шлем. Ще бъде приятно за пореден път да вляза в историята, но още по-важното е да се забавлявам от играта”, добави още Серена Уилямс.

„Сафина играе много добре. Свършила е чудесна работа. Тя не е лесен съперник и определено ще се постарае да спечели. Финалът е в един мач и тя ще бъде готова за него. Кой не иска да спечели турнир от Големия шлем?” - добави още Серена Уилямс.