Серена Уилямс триумфира за трети път на Уимбълдън, след като победи сестра си Винъс на финала в Лондон с 2-0 сета – 7-6(3), 6-2. По-малката сестра от фамилия Уилямс си върна за загубения мач за титлата миналата година, и се завърна на трона, на който се възкачи още през 2002 и 2003. Интересното е, че и при предишните два успеха на Серена на All England Club, тя надделя именно над кака си. Това е и 11 победа на Серена в турнири от Големия шлем.

След равностоен първи сет, Серена „стъпи на газта” в тайбрека и шокира Винъс със 7:3, за да вземе тази част. Във втория сет вече нямаше съмнения коя е по-силната тенисистка в мача, и след като проби сервиса на сестра си в шестия гейм, Серена бързо я пречупи отново, за да затвори двубоя в своя полза.

Петкратната победителка Винъс загуби мача с бекхенд в мрежата, с което по-малката Уилямс обра аплодисментите на 15 хиляди зрители, запълнили капацитета на централния корт в Уимбълдън. Денят премина с топло и слънчево време, въпреки прогнозите за дъжд.

Серена записа 12 аса срещу само 2 за Винъс, която направи и 18 непредизвикани грешки. Всичко това доведе до ранен пробив за по-малката сестра във втория сет, а по-късно и до втори за 5:2. При това стечение на обстоятелствата Серена изглеждаше сигурен победител, но в последния гейм Винъс успя да спази три разигравания за мача. В четвъртото обаче по-малката Уилямс спечели и записа втори успех за сезона на турнир от Големия шлем, след като победи и в Откритото първенство на Австралия в началото на годината.

29-годишната Винъс се надяваше на шести трофей на „свещената трева”, но бе много далеч от мощта и решителността на сестра си. Сега двете ще се обединят, за да приберат към дома още една купа – тази от турнира на двойки, където ще се изправят срещу Саманта Стоусър и Рене Стъбс.