Италианката Сара Ерани спечели турнира по тенис на твърди кортове в Дубай с награден фонд 2 милиона долара.

Ерани разгроми на финала Барбора Захлавова Стрицова (Чехия) с 6:0, 6:2 за 66 минути и заслужи девета титла в кариерата си.

28-годишната италианка взе първите осем гейма по пътя си към успеха, с който тя си осигури завръщане в топ 20 на световната ранглиста.

"Този трофей е много неочакван за мен. Пристигнах тук с мисълта, че може би трябваше да си остана вкъщи, за да си почина малко, а ето, че стигнах до титлата. Имах доста трудни моменти през седмицата, но ги преодолях, което много ме радва", заяви Ерани, която е финалистка в турнира от 2013 година.

"Може би тя не изигра най-добрия си мач, но аз бях готова. Останах концентрирана и се стараех да печеля всяка точка, дори след като поведох с 5:1 във втория сет. Не мога да кажа, че бях спокойна, но се опитвах да не мисля много, че това е финал", допълни тя.

Италианката, която е 22-а в класацията на УТА в момента, за последно триумфира точно преди година в Рио де Жанейро.

"Това беше един от тези мачове, в които опитваш, но нищо не се получава. Просто топките ми не влизаха. Най-странното е, че при излизането на корта не чувствах нервност или напрежение", коментира Стрицова, която в първия кръг елиминира най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS