Австралийката Саманта Стосър е поредното голямо име в световния тенис, което ще участва на Garanti Koza WTA Tournament of Champions, който започва на 29 октомври в столичната зала "Арена Армеец".

29-годишната бивша шампионка от US Open не скри вълнението си от факта, че ще играе в България на заключителния турнир на Женската тенис асоциация.

"Добра новина за всички, класирах се да играя на Турнира на шампионките в София!", възкликна Стосър на своята фейсбук страница.

В момента 19-ата в световната ранглиста тенисистка е на турнира в Москва. Вчера Сам усилено търсеше информация за българската столица в интернет. Тя остана впечатлена от забележителностите и се зарече да разгледа по-голямата част от тях. Стосър изпадна във възторг от катедралата "Св. Александър Невски", съобщиха от отдел "Комуникации" на WTA

Саманта Стосър доби право да участва на Garanti Koza WTA Tournament of Champions почти в последния момент. Тя спечели турнира от категория "Интернешънъл" в Осака миналата седмица и така се класира.

За бившата №4 в света това ще бъде второ участие в турнир на шампионките. Интересен е фактът, че тенисистката от Бризбън се класира за първото издание в Бали през 2009 година, след като взе титлата... отново в Осака.