Мария Сакари отстрани поставената под №2 в схемата на турнира по тенис за жени в Рим - Петра Квитова, с което се класира на четвъртфиналите. Гръцката квалификантка поведе със 7:5, 5:7, 4:0, когато чехкинята беше принудена да се оттегли заради травма в прасеца.

"Лично за мен Петра е най-трудната съперничка в целия тур. Тя играе с лява ръка, има силен сервис и изпраща тежки удари. Никога не знаеш какво ще направи секунда по-късно. Имах съмнения относно победата ми в началото, когато изоставах с 0:3, но Том (Хил, нейният треньор) ми вдъхна кураж и промени тактиката. Доволна съм от играта ми след това и от начина, по който обърнах мача", каза победителката.

Сакари спечели по-рано през деня и срещу естонката Анет Контавейт, а на четвъртфиналите гъркинята ще срещне Кристина Младенович. Французойката победи австралийката Ашли Барти с 6:2, 6:3.

"Играла съм много пъти срещу Анет. Толкова много пъти, че станахме добри приятелки. Тя е опасна на всички настилки, но аз играх добре, подавах добре и спечелих. През целия ден бях достатъчно добра", добави гъркинята.

Сакари загуби първото си подаване след цели 13 допълнителни разигравания и изостана с 0:3, но спечели следващите четири гейма и в крайна сметка проби Квитова в 11-ия за 6:5. Тя завърши сета на собствен сервис и без загубена точка, но чехкинята изравни резултата с пробив за 7:5 във втората част.

Сакари започна третия сет с два пробива за 3:0, а Квитова поиска медицинска помощ и остана на корта само за още един гейм./БТА