След няколко спирания на играта заради дъжд в четвъртък вечер във Финалите на WTA, последният двубой от група А между Арина Сабаленка и Елена Рибакина бе прекратен при резултат 6-2, 3-5 в полза на световната номер 1. Казахстанката сервираше за изравняване на частите, преди в крайна сметка двете да се приберат в съблекалните.

Победителката от сблъсъка, който ще бъде доигран тази вечер от 21:30 часа българско време, ще прогресира до полуфиналите на надпреварата в Канкун, Мексико. Състезателките напуснаха корта за последен път в 07:40 часа наше време, повече от три часа след началото на срещата.

Без значение от победителката, Сабаленка ще продължи да бъде водачка в световната ранглиста, освен ако Ига Швьонтек не стане шампионка.

След края на доиграването на Сабаленка – Рибакина, на корта ще излязат още четири тенисистки за решителните сблъсъци от другата група. В единия ще има мач между шампионките на Ю Ес Оупън и Уимбълдън съответно Коко Гоф и Маркета Вондрушова, докато в другия Швьонтек играе с Онс Жабер. От група А място на полуфиналите вече си осигури Джесика Пегула, която записа трета поредна победа, този път над вече елиминираната Мария Сакари с 6-3, 6-2.