Поставената под номер 1 в схемата Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева в Хертогенбош УТА 250 с награден фонд от 251 750 долара. Състезателката от Беларус, която се състезава под неутрален флаг, се наложи над представителката на домакините Ариане Хартоно с 6:2, 6:3 за час и 14 минути игра. Сабаленка направи общо четири пробива в мача, които и бяха достатъчни за комфортната победа.

В следващия кръг тя ще се срещне с белгийката Алисон ван Уйтванк, която се наложи над сънародничката си Елизе Мертенс с 6:2, 6:3.

Олимпийската шампионка от Токио Белинда Бенчич от Швейцария, поставено под номер 2 в турнира, също продължава напред в долната част от схемата, като надигра рускинята Анна Калинская със 7:6 (2), 6:4 за 1:37 часа. На четвъртфинала тя ще срещне рускинята Вероника Кудерметова, която се наложи над сънародничката си  Анна Блинкова с 5:7, 5:2 и отказване на съперничката й заради контузия.

Американката Кейти Макнали, която е едва номер 229 в световната ранглиста, се наложи над словенката Тамара Зиданшек с убедителното 6:1, 6:1 за час игра.

Белгийката Кирстен Флипкенс надигра американката Ан Ли с 6:1, 6:1.