Рускините Елена Веснина и Светлана Кузнецова се класираха за финал на силния турнир по тенис в Индиън Уелс с награден фонд 6,9 милиона долара. Поставената под номер 14 Веснина елиминира на 1/2-финал 28-ата в схемата Кристина Младенович (Франция) с 6:3, 6:4.

По пътя си до директния спор за титлата рускинята се справи още с фаворитки от калибъра на Ангелик Кербер и Винъс Уилямс, с което си заслужи мястото в последната битка в Калифорния. 

Далеч по-опитната ѝ сънародничка Светлана Кузнецова се нуждаеше от два тайбрека 7:6 (7:5), 7:6 (7:2), за да победи номер 3 в схемата Каролина Плишкова (Чехия).

Поставената под номер 8 ветеранка затвори първия сет със 7:5 точки в тайбрека след малко над час игра. Рускинята набързо дръпна с 3:0 гейма след два пробива. Последва отпускане и Плишкова изравни за 5:5, но въпреки че показа характер загуби първия сет.

Вторият сет започна с размяна на пробиви, но след това и двете имаха стабилен сервис, и отново се стигна до тайбрек. Този път Светлана Кузнецова не остави съмнения в превъзходството си и го затвори със 7:2.

Мачът за титлата между двете е в неделя вечер, а тази нощ са полуфиналите при мъжете, които ще можете да гледате в ефира на MTel Sport 1.