Мира Андреева продължава със своето изкачване в световната ранглиста. Рускинята прави поредния си силен турнир от началото на сезона, като към момента е част от четвъртфиналите на турнира в Пекин, който е от категория 1000.

Не само достигането до топ 8 обаче е положителен факт за тийнейджърката, която след края на надпреварата в китайската столица, вече си гарантира място в топ 20 на световния елит. Към днешна дата, 17-годишната състезателка е номер 19 в ранглистата, като има възможност да прогресира и още по-нагоре, в зависимост от това докъде ще стигне нейното участие в Пекин. Сега, Андреева сподели няколко думи и разкри на какво се дължи нейният сериозен прогрес.

„Смятам, че оставам спокойна в трудните моменти и това играе огромна роля. Изключително щастлива съм, че за първи път ще бъда част от световния топ 20, а  с моя екип коментирахме, че първата голяма цел е постигната. Първоначално говорихме, че е важно да вляза в топ 20 на света и оттам нататък вече да опитаме да гоним и топ 10, но всичко с времето си. Считам, че и присъствието на Кончита Мартинес в щаба има огромно влияние, защото тя разполага с безценен опит и може да ми даде най-точните съвети. Благодарна съм, че се намирам, там, където съм сега, но в никакъв случай няма да пресилваме нещата и да говорим празни приказки. Просто ще продължа да работя, и да се наслаждавам на тениса, това, че влязох в топ 20 е чудесно постижение, а оттук нататък как ще се развият нещата, тепърва ще видим“, каза Андреева