Италианките Сара Ерани и Роберта Винчи ще излязат една срещу друга на четвъртфиналите в женската схема на Откритото първенство на САЩ по тенис. Двете, които са близки приятелки и партньорки на двойки, спечелиха снощи мачовете си от 4-ия кръг. Ерани, 10-а в схемата, елиминира Ангелик Кербер (Германия) със 7:6 (7:5), 6:3, а Винчи- номер 20, отстрани 2-ата Агниешка Радванска (Полша) с 6:1, 6:4.

В понеделник вечерта двете излязоха на вечеря, както обикновено, а сега ще се изправят и на четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ.

"Щастлива съм, че ще играя срещу Сара. Това означава две неща, че ще има италианка на полуфинал, както и че ще бъдем малко изморени за мача ни на двойки", обясни с усмивка 29-годишната Винчи, която подобри постижението си от Уимбълдън по-рано тази година и регистрира най-добър резултат в Големия шлем.

"Сара ми е най-добрата приятелка. А нашето участие показва прогресът на италианския женски тенис след успеха на Франческа Скиавоне на Ролан Гарос преди две години и класирането на Флавия Пенета в топ 10. Да не забравяме и участието на Сара на финала в Париж", обясни Винчи.

До днес Винчи и Радванска имаха четири мача една срещу друга, като всичките бяха в полза на полякинята. Сега обаче Роберта направи 29 уинъра и едва една непредизвикана грешка, която дойде от бекхенд. Агниешка пък се стремеше да бъде първата представителка на своята страна на четвъртфинал на Флашинг Медоус.

Ерани, която по-рано през сезона стигна до финал в Ролан Гарос, но отстъпи на Мария Шарапова (Русия), продължава с впечатляващия си сезон. Тя вложи всички сили срещу 6-ата Ангелик Кербер и игра 71 минути в първия сет, за да го спечели с тайбрек. Почти два часа продължи битката, в която Ерани и Кербер направиха доста непредизвикани грешки - 17 за победителката.