Бившата номер 1 в тениса Дженифър Каприати е разследвана в своята родина САЩ заради обвинение, че е нанесла побой над бившия си приятел.

Според сведенията на полицията, в Деня на влюбените между Каприати и екс-гаджето й Айвън Бранън се е стигнало до тежък конфликт във фитнес зала. Ако обвиненията бъдат потвърдени, то олимпийската шампионка от 1992 година дори може да бъде арестувана.

На 14 февруари Бранън, който е бивш голфър, тренирал в залата, когато Каприати се е нахвърлила върху него, започнала да крещи истерично и нанесла четири удара с юмрук в гърдите на шокирания мъж.

Треньор по йога разтървал бившите влюбени, а Бранън се заключил в съблекалнята, откъдето се обадил на полицията.

Дженифър изгря на тенис сцената още като тийнейджърка, достигайки полуфинал на Уимбълдън през 1991, само на 15 години, с победа над шампионката Мартина Навратилова. Кариерата й обаче бе белязана от постоянни лични проблеми, сред които кражба от магазин през 1993 и арест за притежание на марихуана година по-късно. През 1995 година тя изобщо не игра тенис.

Завръщането на Каприати на корта бе много успешно и тя спечели три титли в Големия шлем през 2001 и 2002. След хронична контузия в рамото тя реши да се откаже, а през 2007 година призна, че е страдала от депресия и е имала склонност към самоубийство. През 2010-а пък Каприати бе приета по спешност в болница заради свръхдоза наркотици.