Полякинята Агниешка Радванска се завърна с победа на корта на силния турнир по тенис в канадския град Торонто. Шампионката от 2014 година надделя категорично над КоКо Вандевеге (САЩ) с 6:3, 6:2 в първия си мач след отпадането на осминафиналите на "Уимбълдън" преди месец.

Радванска, която имаше здравословни проблеми, използва последните седмици, за да се омъжи за дългогодишния си приятел Давид Целт и да издаде първата си книга. Поставената под номер 10 полякиня очаква мач с унгарката Тимеа Бабош, а при успех след това ще се изправи срещу победителката през 2010 година Каролине Возняцки (Дания). Шестата в схемата датчанка достигна до третия кръг след лесна победа над рускинята Екатерина Александрова с 6:3, 6:0. Местната любимка Южени Бушар беше принудена да преживее ново разочарование след

отпадане на старта от квалификантката Дона Векич (Хърватия) с 3:6, 4:6. Бушар, която е родена и израснала в Торонто, има само една победа след достигането на втория кръг на "Ролан Гарос" в началото на юни. 23-годишната канадка, бивша номер 5 в световната ранглиста, в момента е 70-а в класацията на УТА. Срещу дебютиращата в турнира Векич тя допусна 32 непредизвикани грешки и шест пробива, което се оказа решаващо. Хърватката ще играе във втория кръг срещу бившата номер 1 в света Ангелик Кербер от Германия.