Полякинята Агнешка Радванска преодоля болките в рамото си и успя да се наложи над Вера Звонарьова (Русия) с 6:3, 6:4 на финала на турнира в Карлсбад, Калифорния.

Това е първа победа за Радванска срещу намиращата се на 3-о място в ранглистата рускиня и първа спечелена титла от 2008-а година насам, когато тя триумфира в Ийстбърн.

„На финал срещу рускини винаги е трудно. Наистина тук на този турнир играх добре. С всеки изминал мач подобрявах нивото си. Кондицията ми стана наистина на ниво в деня на финалната среща”, радваше се Радванска след успеха.

Поставената под номер 3 победителка миналата година стигна пак до финала, но тогава отстъпи на Светлана Кузнецова (Русия). Днес тя се наложи над Звонарьова за 79 минути като спечели по един пробив и с това направи разликата.

Тя призна след края на мача, че през целия турнир е играла с болки в дясното рамо, но въпреки това е успявала да съчетае терапията с мачовете. „Доволна съм от себе си. Някои удари наистина ми харесаха, може би бях единствено по-бавна”, обясни Звонарьова, която завърши мача с 25 уинъра, но и с 28 непредизвикани грешки.