Ема Радукану се обърна към бившия треньор по физическа подготовка на Анди Мъри – Джез Грийн, за да адресира проблемите си с контузии, след като прекрати партньорството си с руснака Дмитри Турсунов.

Първата ракета на Великобритания се наслади на обещаващо начало до Турсунов, печелейки осем от 15-те си мача под негово ръководство, включително достигане до полуфиналите на турнира в Сеул миналия месец. Според информациите тя е искала да продължи сътрудничеството си с руснака, но той е решил да напусне, за да работи с друг играч.

Радукану, чиято защита на титлата на US Open приключи със загуба още в първи кръг на надпреварата през август, страда от травми в първата си професионална година в Женския тур. Въпреки това, британката се надява да бъде готова за финалите на Били Джийн Кинг Къп, които започват идния месец в Глазгоу. До тогава Радукану, която ще навърши 20 години през ноември, ще приоритизира работата с бившия фитнес треньор на Мъри – Грийн, в следващите месеци.

Специалистът в момента работи с Доминик Тийм, но ще има възможност да прекара време, в което да даде съвети на британската номер 1 при жените.