Шампионката на Откритото първенство на САЩ по тенис през 2021 година Ема Ръдукану (Великобритания) ще отсъства от игра в следващите няколко месеца заради лечение на контузии.

20-годишната Ръдукану публикува снимка в социалните мрежи от болничното си легло след хирургическата интервенция на дясната ръка, а в най-скоро време тя ще се подложи и на малка операция на левия глезен, който контузи през януари в Оукланд (Нова Зеландия).

"Последните десет месеца бяха трудни за мен. Дадох всичко от себе си, за да се справя с болката и да играя. От края на  миналата година намалих значително натоварванията, пропуснах седмици тренировки, дори приключих сезона по-рано в опит да се излекувам. За съжаление това не беше достатъчно", написа британката, която е бивша номер 10 в световната ранглиста, но заради предстоящата принудителна пауза ще изпадне от първите 100 на класацията.

Ръдукану има  пет победи в десет мача през 2023 година, а през миналата седмица беше принудена да се оттегли от силния турнир от сериите УТА 1000 в Мадрид заради проблемите с ръката. 

Заради операциите тя  няма да може да вземе  участие на следващите два турнира от Големия шлем - "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", през юни и юли.

"Боли ме, че ще пропусна летните турнири, но повече не мога да отлагам решаването на физическите ми проблеми", написа  още Ръдукану.