Водачката в световната ранглиста Каролине Возняцки от Дания отпадна във втория кръг на турнира по тенис в Сидни (Австралия) с награден фонд 618 хиляди долара.

20-годишната Возняцки загуби с 3:6, 3:6 от Доминика Цибулкова от Словакия след 100 минути игра.

„Много се радвам на този успех, защото досега не бях побеждавала действаща номер 1 в света. Най-важното е, че излязох на корка и бях уверена от първата до последната точка. Не съм изненадана, че спечелих. Имах план, играх добре и всичко се получи”, коментира състезателката от Словакия, която направи четири пробива от шест възможности.

Загубата пък е трета поредна за датчанката, която претърпя тежки поражения от рускинята Вера Звонарьова и от белгийката Ким Клайстерс на демонстративен турнир през миналата седмица.

„Знаех, че няма да бъде лесно. В началото на сезона се нуждаеш от повече мачове, за да влезеш в ритъм. Чувствах се добре на корта, но просто нямах ден. Нищо не е загубено. Трябва да направя няколко тренировъчни мачове, за да бъде в оптимална форма за Откритото първенство на Австралия след седмица”, заяви Возняцки, която използва само една от десетте си възможности за пробив в мача срещу Цибулкова.

Номер 2 в света Звонарьова също отпадна във втория кръг след 5:7, 5:7 срещу Флавия Пенета от Италия.

Пенета постигна четвърти успех в пет мача срещу Звонарьова, която може да загуби второто си място в рангистата на УТА, ако Ким Клайстерс спечели турнира.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ и номер 3 в схемата Клайстерс се класира за четвъртфиналите след успех с 6:1, 6:4 над квалификантката Барбора Захлавова-Стрицова от Чехия за 69 минути.

„Във втория сет тя заигра агресивно и ме затрудни доста. Все пак успях да пробия и да спечеля важните точки, което ми донесе успеха”, коментира белгийката, която търси трета титла в Сидни след 2003 и 2007 година.

Рускинята Светлана Кузнецова отстрани поставената под номер 4 представителка на домакините Саманта Стосър с 3:6, 6:3, 6:4 след почти два часа игра.