През миналата седмица Ема Радукану успя да запише най-силния си резултат за сезона, като достигна до полуфиналите на надпреварата в Сеул.

Годината за британката е изключително разочароваща, а тя търпи много критики от фенове и специалисти за слабото си представяне. Титлата на Откритото първенство на САЩ 2021 сякаш вече е далечен спомен, а според доста експерти световната номер 66 просто загуби нещо в себе си и така и не може да намери верния път обратно към успеха.

След отпадането си още в първия кръг на US Open, Радукану загуби страшно много точки, а това я изпрати извън топ 70 в класацията на WTA. Още по-неприятното за 19-годишната тийнейджърка е, че тя претърпя неприятна контузия през миналата седмица, когато в полуфиналния си двубой срещу Остапенко от турнира в Сеул, трябваше да се откаже заради травма.

Все още не е ясно кога Радукану ще се завърне в игра, но е факт, че тя изпраща най-разочароващия си сезон, след като през миналата година изгря на световната тенис сцена и впечатли всички с изявите си