Каролина Плишкова се прости с участието си на силния тенис турнир в Индиън Уелс, Калифорния, след като отпадна още при първото препятствие след загуба от Данка Ковинич в три сета – в отделните части 6-2, 5-7, 4-6, за близо два часа и половина игра.

Представителката на Черна гора започна с пробив, но Плишкова го върна моментално. Чехкинята направи нов брейк и взе аванс от 5-2, след което направи нов пробив, за да затвори убедително частта в своя полза. Втората част отново вървеше по вкуса на седмата в схемата, която водеше с 5-2. Всичко обаче се обърка оттам-насетне за Плишкова, която първо се срина и загуби пет поредни гейма, за да отстъпи във втория сет.

Третата част бе на приливи и отливи, като Ковинич на два пъти повеждаше с пробив, но и двата пъти губеше предимството си. Плишкова загуби за трети път подаването си в сета и вече нямаше връщане назад. За черногорската й съперника предстои мач с 28-та в схемата Людмила Самсонова.

Още две от силните тенисистки с аспирации за титлата загубиха още в първите си мачове. Гарбине Мугуруса, девета в света, падна от представителката на домакините Алисън Риск с 6-0, 3-6, 1-6. Елина Свитолина, 12-а в схемата, също отстъпи след обрат от британката Хариет Дарт с 6-2, 3-6, 3-6. Симона Халеп, Ига Швьонтек и шампионката на Ю Ес Оупън Ема Радукану не сбъркаха, побеждавайки съответно Екатерина Александрова, Анхелина Калинина и Каролин Гарсия в по три сета. Халеп ще спори с американката Кори Гоф в един от най-интригуващите мачове от трети кръг, след като Гоф елиминира Клеър Лю, която отстрани по-рано Виктория Томова на старта на надпреварата.

За следващата фаза се класираха още Петра Мартич, Сорана Кърстя, Клара Таусон, Анна Калинская, Дария Касаткина, Кая Канепи, Мадисън Кийс и Анжелик Кербер. Шампионката от миналата година Паула Бадоса от Испания открива кампанията си срещу чехкинята Тереза Мартинцова.