Цветана Пиронкова преодоля първия кръг на турнира по тенис за жени в английския град Бирмингам, след като победи с 6:2, 6:2 представителката на домакините Кейти Суон.

В следващия кръг на турнира, с награден фонд 731 хиляди долара, българката ще играе срещу поставената под номер 4 в схемата Ангелик Кербер от Германия.

Пиронкова спечели подаването на Кейти Суон още в първия гейм на мача, след което затвърди преднината си и стигна до много лесна победа в първия сет.

Водещата българска ракета повтори постижението си в началото на втория сет на срещата, след като стигна до трети пробив и поведе с 1:0 гейма.

Пиронкова спечели подаването на Суон и в седмия гейм на втория сет, а в крайна сметка затвори мача на собствен сервис след едва час и две минути игра.

Пиронкова и Кербер са разменили по две победи в четирите мача помежду си, но германката е считана за фаворит предвид десетото си място в ранглистата на УТА.

С победата си от понеделник вечер българката си гарантира 4.4 хиляди долара и 30 точки за ранглистата, а при втори пореден успех ще спечели 8.6 хиляди долара и 55 точки./БТА