Цветана Пиронкова гарантира оставане на България в първа група на зона Европа/Африка на "Фед Къп", неофициално световно отборно първенство по тенис за жени, което се провежда в израелския курорт Ейлат.

Пловдивчанката победи Елена Остапенко с 6:0, 6:2 и по този начин България поведе с 2:0 победи срещу Латвия в мача от втория кръг в група D. По-рано в първия мач на сингъл Елица Костова спечели мача между вторите ракети срещу Диана Марчинкевица с 2:6, 6:3, 6:3 след почти два часа игра.

Във втория сингъл от двубоя най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова демонстрира перфектна игра и с лекота надигра Елена Остапенко, която е 86-а в света, със 7 места по-напред от пловдивчанката. Пиронкова не даде нито гейм в първия сет, а във втория уверено спечели с 6:2 и затвори мач за 59 минути игра.

Така България има непреодолима преднина от 2:0 и третият мач на двойки е без значение. Утре е последният мач на нашите момичета срещу лидера Белгия. Победителят в групата се класира за полуфиналите, а класиралият се на последно място ще играе бараж за оставане. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS