Първата ракета на България Цветана Пиронкова даде интервю за Гонг от Истанбул. Пловдивчанката сподели, че не е в добра форма, след като негативната й серия на корта продължава - осма поредна загуба в първи кръг на турнирите от май месец насам. В момента 86-тата в света на сингъл продължава да търси постоянна партньорка за двойки.

„В момента не се намирам във върховна форма. Опитвам се да подобря и променя това. Здравословно съм добре, да чукна на дърво. Ще видим на следващите турнири какво ще се случи. В спорта има и такива моменти, в които не всичко върви по план. Тренирам сега оптимално и играя на всички възможни турнири. Трябва да играя навсякъде, за да си поддържам местото в ранглистата, въпреки че загуба в първи кръг не е много добре” каза Пиронкова, която ще си даде 5-6 дни почивка след надпреварата в Истанбул.

„Сега ранкингът ми на двойки е по-добър тъй като изиграх няколко добри мача на силните турнири. Все още си търся постоянна партньорка, с която да си сглобим играта и да играем по-успешно. На последните турнири играх с няколко момичета. Най-добре се представяме с Патрисия Майер от Австрия, но за съжаление класирането на двете ни не е толкова добър, че спокойно да влизаме заедно на всички турнири. Сингълът за мен е приоритет, но искам да си намеря тази добра постоянна партньорка, с която да имаме постоянно присъствие на турнирите на двойки” допълни Цветана, която продължава да тренира под ръководството на баща си и не е получила нови спонсорски предложения.

„След паузата от три седмици, която следва, ми предстоят турнирите в Америка. Преди US Open ще направя един подгряващ, най-вероятно в Ню Хейвън. След това ще се върна в Европа. Аз сама си покривам разходите – това, което печеля на корта, го инвестирам в подготовка и път. Следващата ми цел е добро представяне на следващия ми турнир. Това означава ¼, ½-финала, а защо не и финал. Но това ще стане след добро стечение на обстоятелствата и подготовка” пожела си пловдивчанката.

По отношение на първия кръг на сингъл, Пиронково коментира: „В Истанбул съм и си чакам мача на двойки, след като онзи ден отпаднах на сингъл. Срещу Олга Говорцова имах положителен баланс и то с лесни победи, но това е тенисът. Никога не може да кажеш предварително какво ще се случи. Тя игра доста добре, имаше грешки и от моя страна”.