Поставената под номер 2 Анастасия Павлюченкова спечели турнира по тенис за жени в Монтерей, след като надви на финала фаворитката Йелена Янкович. Рускинята спечели третата си титла от турнирите на УТА и защити трофея си от миналогодишното издание на мексиканската надпревара.

Янкович се бореше за 13-а титла от турнирите на УТА и започна добре мача. Тя обаче имаше здравословни проблеми, които се отразиха на играта й в третия сет. Павлюченкова проби сервиса на сръбската тенисистка в седмия гейм за 4:3. В последствие рускинята спечели своето подаване и стигна до нов пробив в последния гейм, с което мачът беше приключен с двойна грешка на Янкович.

Павлюченкова спечели два от два мача срещу Янкович в кариерата си, а освен това е с 10 победи и без загуба на турнира в Монтерей. Другата титла за рускинята беше спечелена в турския град Истанбул.

"Преди време казах, че миналата година беше много успешна за мен, но тази е може би още по-специална. Миналата година спечелих с подкрепата на страхотната публика в Монтерей, а тази година нещата просто се повториха", заяви Павлюченкова след финала.