Рускинята Анастасия Павлюченкова спечели турнира по тенис в Монтерей (Мексико), след като на финала се наложи над Ангелик Кербер (Германия), поставена под номер 1, с 6:4, 2:6, 6:1.

За 25-годишната рускиня, която беше 2-а в схемата тук, това е девета победа в кариерата й и първа от 2015-а година насам. Иначе турнирът в Монтерей може да се каже, че е най-успешният й, тъй като има вече четири крайни победи- през 2010, 2011, 2013 и тази година.

Кербер вече е губила битката за титла тук, през 2013-а година, а поражението й днес я оставя без титла през този сезон все още.

"Наистина не очаквах, защото е трудно да спечелиш четири пъти на едно и също място. Но победата прави Монтерей много специално място в моето сърце. Другото, което ме кара да съм щастлива е, че победата ми дойде срещу тенисистка под номер 1, доволна е Павлюченкова.

Тя стартира мача много добре и направи пробив в първия гейм на първия сет, като при третата си възможност за пробив реализира. В третата и решаваща част тя повече с 5:0 преди да даде възможност на Кербер за глътка въздух и за малко под два часа игра вдигна деветата си титла в кариерата./БТА