Треньорът Вим Фисет обяви раздялата си в четирикратната победителка от турнири в Големия шлем Наоми Осака със съобщение в социалните медии.

Осака спечели Откритото първенство на САЩ през 2020 година с Фисет и добави победа на Откритото първенство на Австралия следващата година с треньора, преди да си вземе почивка от тениса, за да се погрижи за психическото си здраве.

"Беше привилегия да тренирам Наоми от 2019-а и да видя прогреса й в шампионката, в която се превърна", написа Фисет в Инстаграм.

"Тя вдъхнови цяло ново поколение да се влюби в играта и да говори за това, в което вярва и беше невероятно да играя роля в това приключение. Благодаря ти, Наоми. Желая ти всичко най-добро, а аз очаквам следващото си предизвикателство", написа още белгиецът.

Осака не е играла след загубата си от Аманда Анисимова в първия кръг на Ролан Гарос през май и в момента е на 30-о място в ранглистата на WTA.

Очаква се тя да се завърне на корта през август, като прие "уайлд кард" за участие на турнира Силикон Вали Класик в Сан Хосе.