Шампионката от US Open 2018 Наоми Осака достигна полуфиналите на тенис турнира в Бризбейн след труден успех над латвийката Анастасия Севастова след 3-6, 6-0, 6-4. Световната номер 5 заяви след края на мача, че триумфът ѝ на Флашинг Медоус я е накарал да повярва в собствените сили.

"Чувствам, че съм по-уверена на корта. Предсезонната ми подготовка дава своите резултати. Не съм убедена, че щях да се чувствам толкова уверена преди шест месеца – тогава не бях спечелила US Open", заяви японката.

21-годишната тенисистка постигна най-големия успех в кариерата си, след като надигра в два сета 23-кратната шампионка на турнири от Големия шлем Серина Уилямс в Ню Йорк. 

След края на срещата японката сподели, че е била тествана от Севастова, която я победи на два пъти през изминалия сезон. "Излязох на корта с нагласата, че ще има дълги разигравания и тя ще опита да ме изненада с коварни удари. Затова бе важно да изиграя този двубой, тъй като мога да се справя със силата на съперника, но ми е трудно срещу противнички, които са непредсказуеми като нея", каза още Осака.

Осака ще спори за място на финала срещу победителката от мача между Лесия Цуренко и Анет Контавейт.

"Главната ми цел е да бъда постоянна и мисля, че се справям отлично до момента в надпреварата. Достигнах поне до полуфиналите на последните си четири турнира, така че това ще е нещо, към което ще се стремя и занапред – постоянството", завърши Наоми Осака. /БГНЕС