Четирикратната шампионка от турнирите от Големия шлем Наоми Осака ще играе на първото си състезание след Откритото първенство на Франция в Сан Хосе, Калифорния. Осака е приела „уайлд кард“ за надпреварата, която ще се проведе между 1 и 7 август на американска земя, четири седмици преди Откритото първенство на САЩ по тенис.

24-годишната японка отпадна още в първия кръг на Ролан Гарос след поражение от Аманда Анисимова, която я отстрани и в третия кръг на Откритото първенство на Австралия, преди да се откаже от Уимбълдън заради здравословни проблеми.

„Много сме развълнувани, че Наоми Осака ще играе тук. Тя дебютира в турнирите от Женската тенис асоциация WTA именно тук и за нас бе изключително да гледаме как се развива. Тя е не само невероятен тенисист, но отдадеността й към равенството и социалната промяна е вдъхновяваща“, обявиха организаторите на турнира.

Наоми Осака заема 38-о място в световната ранглиста към момента и не е печелила турнир през 2022-а, но достигна до финала в Маями през април, където загуби от водачката в класацията Ига Швьонтек.

В Сан Хосе ще играе и шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина. За участие в турнира се готвят още петата в света Онс Жабюр, американката Коко Гоф и шампионката от 2019-а Бианка Андрееску.